Dagelijks even in de Cryo sauna is een weldaad voor je lijf. Ontdek de voordelen van de Cryo sauna bij uw verblijf met HB Health Travel

Cryosauna, ervaar cryotherapie

Ontdek de cryosauna, werking van de Cryotherapie

Niet alleen warmte, maar ook kou kan heel goed zijn voor je lichaam en geest en grote gezondheidseffecten hierop hebben. Cryotherapie beïnvloedt je lichaam en geest op verschillende niveaus:

  • Biochemisch niveau: je bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor je lichaamscellen meer zuurstof krijgen en afvalstoffen goed worden afgevoerd.
  • biochemisch niveau: je bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor je lichaamscellen meer zuurstof krijgen en afvalstoffen goed worden afgevoerd.
  • Informatieniveau: de hersenen maken meer endorfine aan waardoor men zich happy en energiek voelt.

 
De goede effecten van de cryosauna komen voort uit de extreme koude, tot wel – 192 graden Celsius. Je neemt heel kort, maximaal 3 minuten, plaats in de cryosauna met een temperatuur van -170 tot -192 graden Celsius. Wat er dan met je gebeurt is fenomenaal.
 
De zenuweinden in je huid slaan alarm waardoor je bloed sneller gaat stromen. Zo stuurt je lijf meer bloed naar de vitale organen in de romp, om deze te voorzien van extra zuurstof, voedingstoffen en enzymen. Onze hersenen gaan meer endorfine en serotonine produceren wat stress en slaapproblemen tegengaat. De huid gaat meer collageen aanmaken wat veroudering tegen gaat en zorgdraagt voor een mooie strakke huid.
 
Kortom een cryosaunasessie is onmisbaar voor een maximaal resultaat tijdens een detoxweek!

Topsporters maken gebruik van de Cryosauna om sneller te herstellen


(Bron: YouTube)

Oorsprong van de Cryotherapie

TTopsporters maken gebruik van de cryosauna om sneller te herstellen.
 
Het begrip cryotherapie is samengesteld uit twee Griekse woorden, cryo (koud) en therapie (genezen). Het is een geneeskrachtige behandeling waarbij extreem lage temperaturen gebruikt worden.
 
De cryosauna die wij je bieden, komt oorspronkelijk uit Japan. Dr. Yamaguchi maakte in 1978 gebruik van deze techniek waarbij hij de huid van patiënten kortstondig bevroor, als een vorm van pijnbestrijding. Hij ontdekte dat de cryotherapiebehandelingen de pijnklachten (van reumatische artritis) van zijn patiënten aanzienlijk verminderden. Bij het afkoelen van de buitenste laag van de huid, komt endorfine vrij, waardoor pijn minder wordt ervaren. Tijdens onderzoeken in de jaren ‘80, kwam Yamaguchi tot de conclusie dat het kortstondig bevriezen van de huid heilzaam was. Na diepgaand en voortdurend onderzoek is de huidige cryosauna en de daarbij horende Whole Body Cryotherapy (WBC) ontwikkeld.

Uitleg cryosauna bij Live is Beautiful

(bron YouTube)