Op weg naar een gezonde leefstijl

Wij stellen jullie graag voor aan Theo, één van onze eerste deelnemers. In dit blog beschrijft hij waarom hij ervoor gekozen heeft om met ons mee te gaan naar Marrakesh en wat hem dat gebracht heeft op weg naar een gezonde leefstijl. Theo begint zijn verhaal als volgt:

 

“In de afgelopen jaren is er weinig tijd door mij besteed aan mijn mentale en fysieke gesteldheid. Ik hield er niet echt een gezonde leefstijl op na.”

Stress

“De afgelopen jaren heb ik veel stress ervaren en dit gecompenseerd door lekker eten en een goed glas wijn. Dit heeft mij in die jaren veel opgeleverd! Statistisch gezien geen slechte score: in een stijgende lijn meer kilo’s en fysieke problemen. Het werd dus hoog tijd om daar nu “echt” wat aan te doen en te gaan zorgen voor een meer gezonde leefstijl. De vele pogingen die ik thuis al eens had ondernomen waren allemaal gestrand. Voornamelijk door een combinatie van mijn minder goede doorzettingsvermogen met een fijn sociaal leven. Het moest dus blijkbaar anders, maar hoe?”

Harde aanpak

“Inmiddels had ik ontdekt dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Dus ik wilde nu een rigoureuze aanpak. Maar wel één waarbij ik goed begeleid zou worden. Ik zocht naar iets, waarbij ik meteen goed op weg geholpen zou worden naar een meer gezonde leefstijl. Voor mij houdt dat onder andere in: meer bewegen en gezonder eten. Geen nieuws zou je zeggen, maar waar begin je en hoe begin je, zonder snel weer in de oude valkuilen te stappen? Zomaar naar een sportschool gaan en een diëtist bezoeken zijn voor mij niet de oplossing. Als ik er aan denk word ik al depri. Maar, wat wordt het dan wel?”

Gezondheidsreis

“Nu had ik al eens gelezen over gezondheidsreizen. Na wat zoeken op internet, vond ik een groot scala aan dergelijke reizen. De meeste bestaan uit alleen een bewegingsprogramma en gezond eten. Een aantal reizen gingen daarin verder, waarbij detoxen het hoofddoel was. Een interessant aspect dat volledig paste in mijn gewenste rigoureuze aanpak op weg naar een meer gezonde leefstijl. Toch had ik het gevoel dat ik iets miste bij veel van de reizen die ik vond. Ik had voor mijzelf besloten: als ik dit ga doen, dan wil ik ook het beste van het beste. Dus, een bewegingsprogramma dat voor mij geschikt is, een goede fysieke begeleiding, deskundigheid op het gebied van voeding, maar ook vooral in een omgeving waar ik mij kan ontspannen en genieten. In rust en de natuur, zonder last te hebben van verleidingen zoals een barbecue lucht, terwijl ikzelf aan een sapje zit.”

Compleet programma

“Bij toeval kreeg ik de folder van HB Health Travel te zien. Gezondheidsreizen naar Marokko in een schitterend hotel, voorzien van alle comfort die je kunt bedenken. Wat voor mij vooral belangrijk was: een bewegingsprogramma dat mij aansprak in combinatie met detoxen met daarbij aanvullende therapieën zoals cryosauna therapie, microcirculatietherapie, ademhalingstherapie en eventueel fysiotherapie. Met name de eerste 2 therapieën werden nergens anders aangeboden terwijl ik begreep dat deze uitzonderlijk goed zijn om je lichaam te herstellen van het detoxen. Alhoewel ik niet bekend was met detoxen leek mij dit ideaal. De sessie in de hamam maakt het geheel compleet.”

Op naar Marrakesh!

“Mijn vrouw en ik zagen deze reis als startpunt voor een meer gezonde leefstijl en dus boekten we direct! De prijs was voor mij minder belangrijk. Het moest vooral goed zijn en bij mij passen. Wij bleken de primeur te hebben. In Marrakesh werden we top ontvangen door de gastheer Frans en gastvrouw Maria. Zij waren de hele week aanwezig en beschikbaar om vragen te beantwoorden en het naar onze zin te maken. Ook Khadija, de voedingsdeskundige, was helemaal top. Veel kennis van zaken die zij ook graag met ons deelde. Ze vertelde uitgebreid over de voedingstoffen die in de sapjes zaten en haar enthousiasme was een plezierige bijkomstigheid. Alhoewel ik op zag tegen een week sapjes drinken, moet ik zeggen dat dit reuze mee viel.”

Bewegen en herstellen

“Het bewegingsprogramma was heel gevarieerd. Dit maakte het aantrekkelijk om overal enthousiast aan mee te doen. Niets was verplicht, maar we wilden graag meedoen om maximaal resultaat te halen. Ook werd er tijdens het bewegen goed opgelet dat je op de juiste manier ademhaalde. Blijkbaar doen we dat vaak niet goed. Dit werd aan het begin en het einde van de reis gemeten met opzienbarende verschillen. Spectaculair vond ik de sessies in de cryosauna. De meeste mensen vonden dit wel spannend, begrijpelijk bij een temperatuur van -180 graden. Ook al sta je er maar heel even in, het geeft je een geweldig gevoel zodra je er uitstapt. Ik had dit zelf al eens eerder gedaan en wist wat mij te wachten stond, maar het is en blijft iets heel speciaals.”

Gezelligheid en ontspanning

“De uitstapjes naar Marrakesh waren heel gezellig en hebben ons ook de finesses van de Marokkaanse cultuur laten zien. Zelf ben ik gecharmeerd van alle mozaïekpatronen, waar de gebouwen in Marrakesh om bekend staan. Ook de markt en de manier van onderhandelen waren erg leuk.  Het valt op dat er altijd meer mogelijk is als je thuis bent in de cultuur. De mensen uit de groep met wie wij reisden waren erg gezellig. Door de verschillende achtergronden heb ik ook veel interessante gesprekken gevoerd en hebben we veel gelachen. Opvallend was, hoe vaak we het over eten hadden, maar dit terzijde.”

Resultaat: een meer gezonde leefstijl!

“Omdat we in de week voor we op reis gingen al rekening moesten houden met wat we aten (geen koffie, suiker en koolhydraten), ben ik over de hele periode bijna 9 kilo kwijt geraakt. Nu kon er ook wel wat vanaf, maar ik was toch verbaasd. De meeste mensen verloren tussen de 3,5 en 4 kilo in de week dat ze daar waren. Door het gewichtsverlies, de voeding en de rust, daalde mijn bloeddruk ook behoorlijk. Thuis kon ik, in overleg met de huisarts, mijn medicatie halveren!

We hebben van de week genoten, waarin we mentaal en fysiek naar een echt ander niveau zijn gekomen. Een prachtige start om een meer gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Dank aan de organisatie, die uitstekend voor ons gezorgd heeft en op alle facetten er een geweldige reis van hebben gemaakt. Top service en begeleiding we komen zeker terug!”

 

Enthousiast geworden? Bekijk onze accommodatie en boek voor de voorjaarsreizen in april/mei 2017!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *